StringWood Ensemble Backstage

Ontdekt op deze pagina van alles over klassieke muziek.

Weet je al hoe er geluid uit een viool kan komen? Waarom kan je wel strijken op een cello en niet op een gitaar? 

Of vind jij klassieke muziek soms een beetje saai? Echt niet! Je kent namelijk al veel meer klassieke muziek dan je denkt!

Bekijk maar eens het onderstaande filmpje en laat je verrassen door wat jij al weet.

In het StringWood Ensemble spelen zes musici op vijf verschillende instrumenten:

Klarinet, piano en het strijkkwartet wat bestaat uit twee violen, een altviool en een cello.

Wil je meer weten over de instrumenten of over de musici? Klik dan op één van de onderstaande foto’s.

Er was eens...

Een gedeelde passie voor kamermuziek bracht ons als leerlingen van de School voor Jong Talent in Den Haag samen, en zo ontstond in 2008 het StringWood Ensemble (toen noemden we onszelf nog Pieter's Angels). Jarenlang hebben we op woensdagavond op het conservatorium gerepeteerd en zo werd de basis gelegd voor ons ensemblespel (samen muziek maakt), onze muzikaliteit en vooral een grenzeloos plezier in samen muziek maken. 

Na de middelbare school ging ieder zijn eigen weg, naar Londen, naar Brussel, naar Düsseldorf en terug naar Den Haag, maar het contact met elkaar hebben we altijd weten te behouden. Nu, alle zes met een diploma op zak, hebben we onze activiteiten als ensemble hervat. Bij het organiseren van onze concerten hebben we onze wens om op een creatieve manier de concerten vorm te geven altijd in ons achterhoofd. Daarom zoeken we voor het presenteren van klassieke muziek naar actuele thema’s en herkenbare onderwerpen en combineren verschillende vormen van kunst met muziek. Deze aanpak prikkelt ons niet alleen om samen te musiceren, maar verrijkt ons ook als kunstenaars in de brede zin en als mensen op zich. "We doen een groot beroep op onze creativiteit; we gaan op zoek naar verhalen, creëren een context bij de muziek en onderzoeken hoe andere kunstvormen een reflectie of aanvulling kunnen zijn op de muziek die wij het publiek het liefst laten horen."