organisatie Stichting stringwood ensemble


Visie

Stichting StringWood Ensemble gelooft in kunst als universele taal, waar muziek en theater verschijningsvormen van zijn. Door deze vormen te combineren kunnen zoveel mogelijk mensen zich verbonden voelen met en via kunst. 

Kunst heeft zowel een tijdloos aspect, waardoor bijvoorbeeld klassieke muziek en verhalen van generatie op generatie worden doorgegeven, als een verbinding met de tijd waarin we leven. 

Daarom zoekt het StringWood Ensemble voor het presenteren van klassieke muziek naar actuele thema’s en herkenbare onderwerpen. 

Dit willen zij niet alleen bereiken door het toegankelijk maken van de concerten door verschillende vormen van kunst te combineren met muziek, maar ook door het aangaan van samenwerkingsverbanden met bestaande organisaties. 

 

Missie

De stichting heeft ten doel klassieke muziek bij een brede doelgroep onder de aandacht te brengen, door het organiseren van een jaarlijks festival, incidentele concerten en cross-overprojecten, waarbij steeds het educatieve aspect één van de belangrijkste uitgangspunten is. Om dit doel te bereiken is door een zestal jonge musici het StringWood Ensemble opgericht. De culturele activiteiten van het StringWood Ensemble stimuleren het inzetten van klassieke muziek.

 

Doelstellingen, ambities

De stichting tracht haar doel onder meer te bereiken door jaarlijkse organisatie van het StringWood Festival, dat in de regio Katwijk plaatsvindt, en ook door incidentele concerten, educatieve activiteiten en cross-over projecten. Hierbij wil de stichting samenwerkingen aangaan met andere organisaties en kunstenaars. Een belangrijk nevendoel van de stichting is laagdrempeligheid van de concerten, zowel qua toegangsprijzen als qua sfeer.

 

Doelgroepen

Door het diverse karakter van de activiteiten georganiseerd door Stichting StringWood Ensemble, evenals door de laagdrempeligheid van de activiteiten van de stichting hoopt de stichting een breed publiek aan te spreken en ontmoetingen in culturele sfeer te bieden. Met het uitgangspunt “voor ieder wat wils” is Stichting StringWood Ensemble van zin om altijd een divers aanbod te hebben in haar uitvoeringen. Hier kunnen zowel doorgewinterde kamermuziekliefhebbers als publiek dat zijn weg nog niet vaak naar klassieke concerten heeft gevonden zich door aangesproken voelen.

 

Bestuur Stichting StringWood Ensemble

Het bestuur van de stichting vervult haar taken onbezoldigd.

Voorzitter - Jan van Bilsen

Penningmeester - Jeroen Hofstra

Bestuurslid - Ali Groen 

Bestuurslid - Teuntje van Delft 

Bestuurslid - Dirk van den Oever

 

Zakelijke en artistieke leiding:

Denise van Leeuwen

Emma Rhebergen

Jobine Siekman

 

kvk-nummer: 81541562

Adres: Evert Cornelislaan 19, 3723 LD Bilthoven

RSIN-nummer: 862131509

Jaarrekening 2022
PDF – 658,8 KB 199 downloads
Jaarrekening 2021
PDF – 1,1 MB 345 downloads