Het StringWood Ensemble


Zes professionele musici bundelen hun krachten om hun gedeelde passie voor klassieke muziek bij een groter publiek te brengen. Het ensemble brengt klassieke concerten met een eigen twist. In thematische en vaak theatrale concerten combineren zij bekende en onbekende klassieke muziek tot een voor het publiek ‘nieuwe’ ervaring. Op deze wijze brengen zij klassieke muziek op een toegankelijke en creatieve manier bij zowel het jonge als het oudere publiek. Voor het presenteren van klassieke muziek zoeken zij naar actuele thema's en herkenbare onderwerpen waarbij zij verschillende vormen van kunst met elkaar combineren. Deze aanpak prikkelt hen niet alleen om samen te musiceren, maar verrijkt hen ook als kunstenaars in de brede zin en als mensen op zich.

 

"We doen een groot beroep op onze creativiteit; we gaan op zoek naar verhalen, creëren een context bij de muziek en onderzoeken hoe andere kunstvormen een reflectie of aanvulling kunnen zijn op de muziek die wij het publiek het liefst laten horen."

Daarnaast biedt de bezetting, klarinet, strijkkwartet en piano, de mogelijkheid om een zeer gevarieerd repertoire te kiezen, van duo tot sextet. De flexibiliteit van het ensemble rijkt verder dan alleen repertoirekeuze, de programmering gaat van familieconcert tot poëzieavond en van koffieconcert tot avondvullend programma. 

Klik hier voor meer informatie over ons programma aanbod.

 

Het StringWood Ensemble bestaat uit:

Emma Rhebergen – viool

Eva de Vries – viool

Jurriaan Klapwijk – altviool

Jobine Siekman – cello

Denise van Leeuwen – klarinet

Valentina Tóth – piano / actrice

Geschiedenis

Een gedeelde passie voor kamermuziek bracht een groep getalenteerde leerlingen van de School voor Jong Talent in Den Haag samen, en zo ontstond in 2008 het StringWood Ensemble (voorheen Pieter’s Angels). Jarenlang werd er op woensdagavond op het conservatorium gerepeteerd en werd de basis gelegd voor uitstekend ensemblespel, muzikaliteit, en vooral grenzeloos plezier in samen muziek maken.

Na de middelbare school ging ieder zijn eigen weg, naar Londen, naar Brussel, naar Düsseldorf en terug naar Den Haag, maar het contact bleef behouden. Alle zes met een diploma op zak werden de activiteiten van het ensemble hervat met de wens om op een creatieve manier, met gebruik van theatervormen, concerten te organiseren.

 

Het StringWood Ensemble gaf concerten op uiteenlopende locaties en gelegenheden, van Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam tot aan huiskamer- en tuinconcerten. Ook nam het deel aan diverse festivals, zoals het Grachtenfestival Amsterdam en het Delft Chamber Music Festival, en won het een eerste prijs tijdens het kamermuziekconcours van het Internationaal Kamermuziekfestival Hoorn. Van 2010 tot 2018 organiseerde het ensemble een jaarlijks minifestival op Terschelling. In februari 2020 vond de eerste editie van het StringWood Festival plaats in Katwijk a/d Rijn.