Het StringWood Ensemble


Het StringWood Ensemble is een ensemble van jonge getalenteerde musici, die graag hun liefde voor (klassieke) kamermuziek delen met een breed publiek, in theatrale concertprogramma's. Hun solistische kwaliteiten bundelen zij in gepassioneerd samenspel op Nederlandse en buitenlandse podia.

 

Het ensemble is onder de naam Pieter’s Angels in 2008 ontstaan tijdens de tournee van het Atheneum Kamerorkest van de Jong Talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag naar Santiago de Compostela. Klarinet, strijkkwartet en piano is de bezetting die toen ontstond en die hen nog steeds de mogelijkheid biedt om een zeer gevarieerd repertoire kiezen, van duo tot sextet.

 

Het StringWood Ensemble gaf concerten op uiteenlopende locaties en gelegenheden, van Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam tot aan huiskamer- en tuinconcerten. Ook nam het deel aan diverse festivals, zoals het Grachtenfestival Amsterdam en het Internationaal Kamermuziekfestival Hoorn. Van 2010 tot 2018 organiseerde het ensemble een jaarlijks mini festival op Terschelling. In maart 2020 vond de eerste editie van het StringWood Festival plaats in Katwijk a/d Rijn.

 

Het StringWood Ensemble vormt de artistieke leiding van het festival en is verantwoordelijk voor de inhoud en het uitvoeren van de concerten.

Musici:

Emma Rhebergen – viool

Eva de Vries – viool

Jurriaan Klapwijk – altviool

Jobine Siekman – cello

Denise van Leeuwen – klarinet

Valentina Tóth – piano / actrice