Programma seizoen

Binnenkort wordt deze pagina vernieuwd en vindt u hier alle informatie over onze concertserie seizoen 2024/2025.

Voor dit seizoen zoeken we nog financiering.

Bent u geïnteresseerd in het steunen van onze concertserie? Kijk dan snel naar de mogelijkheden!

 

 

StringWood Sessions 2024/2025

Drie thematische concerten in Open Hof Cultureel in Katwijk aan de Rijn:

21 december 2024     19.30 uur

From Dickens to carols

In samenwerking met een Katwijks kinderkoor brengen we het familieconcert “From Dickens to Carols”. Tijdens dit kerstconcert zal de geest van Charles Dickens herleven door zijn tijdloze kerstverhalen en door traditionele Engelse kerstliederen en carols. Het publiek wordt ondergedompeld in de sfeer van een Victoriaanse kerst met de geur van versgebakken koekjes.

 

1 maart 2025     20.15 uur

Appeltaart met Bachroom: Bach & Beans

Ons jaarlijkse Appeltaart met Bachroom-concert staat dit jaar volledig in het teken van muziek geïnspireerd door eten. Op de zoete klanken van muziek en de verrukkelijke smaak van appeltaart trakteren we het publiek op een smaakvolle selectie van muziekstukken die het beste van deze twee werelden combineren. Natuurlijk staat de Koffiekantate van J.S. Bach op het programma. Maar heeft u ooit gehoord van muziek over konijnenstoofpotjes of pruimenpudding? Kortom, een verrassende selectie van composities met culinaire geneugten.

 

3 mei 2025    20.15 uur

Het verhaal van mijn oma

Het StringWood Ensemble brengt het verhaal van de Katwijkse Annie van Leeuwen, die als kind de 2e wereldoorlog meemaakte. Haar kleindochter Denise van Leeuwen, klarinettiste van het StringWood Ensemble, zal het indrukwekkende verhaal van haar oma vertellen.

Ook op de klassieke muziek heeft de Tweede Wereldoorlog zijn sporen nagelaten. Verschillende componisten konden niet werken, omdat zij vervolgd of onderdrukt werden. In dit concert maakt het StringWood Ensemble de verbinding tussen muziek van een aantal van deze componisten en het verhaal van Annie van Leeuwen.