Programma 2021

Van 28 tot 30 oktober 2021 vindt de 2e editie van het StringWood Festival plaats. Vanwege eventuele coronamaatregelen zijn alle concerten onder voorbehoud.

 

Donderdag 28 oktober 2021           20:15 uur

Katwijk vertelt - Het verhaal van mijn oma 

Het StringWood Ensemble brengt het verhaal van de Katwijkse Annie van Leeuwen, die als kind de 2e wereldoorlog meemaakte. Haar kleindochter Denise van Leeuwen, klarinettiste van het StringWood Ensemble, zal het indrukwekkende verhaal van haar oma vertellen.

Ook op de klassieke muziek heeft de Tweede Wereldoorlog zijn sporen nagelaten. Verschillende componisten konden niet werken, omdat zij vervolgd of onderdrukt werden. In dit concert maakt het StringWood Ensemble de verbinding tussen muziek van een aantal van deze componisten en het verhaal van Annie van Leeuwen.

 

Vrijdag 29 oktober 2021              16:15 uur

Fiddler on the Road

Kan je je inbeelden waar een viool tijdens zijn 300 jaar oude leven al is geweest? In deze muzikale voorstelling reizen we mee met een bijzondere viool. We ontmoeten vele componisten, we bezoeken prachtige paleizen en theaters en bovenal ervaren we de wonderlijke vriendschappen die het instrument met de musici opdoet.

 

Zaterdag 30 oktober 2021           11:00 uur

Appeltaart met Bachroom - Bach en zijn Bewonderaars 

J.S. Bach, wie kent 'm niet?! Hij is misschien wel de bekendste componist aller tijden en wordt vaak als voorbeeld gebruikt bij compositielessen. Hoewel dit niet altijd zo geweest is heeft hij toch vele componisten na hem geïnspireerd. In dit concert stellen we zijn fanclub aan u voor, soms ook met een knipoog!

 

Zaterdag 30 oktober 2021             20:15 uur

Stilte voor de storm - Een muzikale zeereis 

De zilte kille wind van de zee waait de zaal in; Het publiek gaat mee op zeereis. De trossen worden losgegooid, zeemansliederen gezongen.  Laat je meevoeren door de klanken van de muziek en het ritme van de ruisende golven. Samen met een zeemanskoor en het StringWood Ensemble varen we de wereld rond langs exotische oorden. Onder het genot van echte taaie Kattukse zeekaken kun je je laten betoveren door de muziek. 

Het StringWood Ensemble krijgt steun van de volgende fondsen voor het organiseren van het StringWood Festival.

Ook het StringWood Ensemble of één van onze projecten steunen? Neem een kijkje op onze vriendenpagina.