Eva de Vries

Eva de Vries is een veelgevraagd kamer- en orkest musicus. Zij ontving haar Master of Music met Onderscheiding in 2019 toen zij afstudeerde aan de Royal Academy of Music in London. Hier studeerde zij bij Levon Chilingirian (Chilingirian Quartet) nadat zij haar Bachelor had afgerond aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Peter Brunt en Philippe Graffin.

In 2016 richtte ze The New String Trio op aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met wie ze de Grote Kamermuziek Prijs in 2017 won. Na dit succes gaven ze concerten op verschillende festivals in Nederland, waaronder het Grachtenfestival, Classical Encounters (voorheen het internationaal Kamermuziek Festival Den Haag), de NJO Muziekzomer,in Barcelona 'Modernisma' Festival en het Verenigd Koninkrijk in het ‘Lake District Summer Music Festival’. Ook waren zij meerdere malen te horen op Radio 4 en Radio West.

In 2017 richtte ze het Bloomsbury Quartet op de Royal Academy of Music, waar ze momenteel de eerste violist is. Ze waren gekozen voor het Stroud Green Festival Ensemble Scheme voor het seizoen 2018-2019 en waren het 2018-2019 Wigmore Hall / Open Academy Fellowship-ensemble.  In Maart 2019 waren zij finalisten van het St. Martin in the Fields Competition. Verder waren zij gekozen als ‘selected artists’ voor het befaamde ‘Making Music Britain’. Het seizoen 2019-2020 omvatte een tournee in Engeland waar zij de strijkkwartetten van Elizabeth Maconchy promoten. In juni en juli 2019 trad het kwartet op in Wigmore Hall en brachten zij de premiere van een stuk geschreven voor het kwartet door Daniel Fardon, in opdracht van de Royal Philharmonic Society.

Andere hoogtepunten in de kamermuziekcarrière van Eva zijn optredens in het Concertgebouw, een tournee met het Brahms Horn Trio in Canada en West-Amerika (dankzij het Princes Christina Concours) en het spelen met leden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest in de Rotterdam Chamber Music Society. In 2018 gaf ze les en trad ze op in 'Festival de Musica de Siete Lagos' in Argentinië. Naar aanleiding hiervan werd ze uitgenodigd om les te geven en op te treden in Januari 2019 in Chili.

 

Als orkestmusicus speelde zij mee met het London Sinfonietta en was zij aanvoerder van het Orion orchestra in October 2019. Verder speelt ze als remplaçant in verscheidene Nederlandse orkesten waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Eva speelt op een viool Guarnerius Kopie van de 'Voller Brothers'  die haar in bruikleen is gegeven door het Nationaal Muziekinstrument fonds.