Programma 


Donderdag 27 februari 2020    19.30 uur
Bye Bye Britain 

Tijdens een ‘special concert’ met Britse muziek zwaaien wij de Britse bevolking uit. Jammer dat ze de EU verlaten, maar gelukkig hebben we de muziek van Purcell, Elgar en Holbrooke nog!

Valentina Tóth presenteert dit programma met Britse humor en bestaande komische radiofragmenten. Ook worden er Engelse hapjes geserveerd.

Engels Kaasplankje: €1,50
Scones: €1.50


Vrijdag 28 februari 2020     16.00 uur

Kinderconcert Een pittig Soepje voor kinderen van 4 tm 10 jaar
Voorprogramma: 
De klarinetklas van Denise van Leeuwen met Katwijkse en Valkenburgse kinderen tussen de 6 en 10 jaar oud zorgt voor een spetterende opening van de middag.
 
Een pittig Soepje
“Op een hoge duin staat een verlaten hotel. De muren staan scheef en uit de schoorsteen kringelt rook de lucht in. Hier wonen vier vriendinnen die elk heel verschillend zijn, maar juist dat maakt hun vriendschap hecht. Ze noemen zichzelf 'de tantes van Hotel de Botel'. Wanneer een van hen besluit een soepje te maken, gaan er allemaal dingen mis. Hoe gaan de vriendinnen dit oplossen?”
 
‘Een pittig Soepje’ is een muzikaal kinderconcert gebaseerd op het gelijknamige boek geschreven door Femke Dekker, met muziek van bijvoorbeeld Bach en Grieg en spannende arrangementen.
De voorstelling is geschikt voor kinderen van 4-10 jaar en is rond 17.00 uur afgelopen. De instrumentenmarkt sluit erbij aan. Daar kunnen kinderen verschillende instrumenten uitproberen. Heb je alle instrumenten bespeeld? Dan ben jij trotse bezitter van een instrumentendiploma!


Zaterdag 29 februari 2020           11.00 uur

Appeltaart met Bachroom

Rond 11.00 uur staat er appeltaart met slagroom klaar of alleen een kopje koffie klaar in de Openhof Kerk en kan men genieten van prachtige muziek van onder anderen Bach, Grieg en Elgar. Daarnaast kunt u de portrettekeningen van de in Voorhout wonende Katwijkse kunstenaar Gert Houwaart komen bewonderen.

Appeltaart: €1.50Zaterdag 29 februari 2020       19.30 uur
Muziek in woorden
Het Stringwood Ensemble neemt de luisteraars mee op een muzikale reis waarbij muziek en taal elkaar aanvullen. Gedichten uit de Nederlandse literatuur verwoorden de muziek en andersom geeft de muziek de gedichten een extra dimensie. Werken van Mozart, Beethoven, Vaughan-Williams, Finzi en Piazzolla.


Voor elk concert is de toegang 5 euro p.p.