Covid-19 maatregelen tijdens concert

De organisatie van het kinderconcert 'Paradepaardjes' gaat ervan uit dat de 1,5 meter samenleving nog van kracht zal zijn. De aantallen “verwacht publiek” zijn aangepast aan de maximumcapaciteit van de Soefitempel, ervan uitgaande dat volwassenen 1,5 meter afstand moeten houden. Kinderen hoeven dit niet, en de doelgroep (kinderen in de basisschoolleeftijd) zal hoofdzakelijk tot 12 jaar oud zijn. 

Mocht de maximum groepsgrootte van 30 personen nog van kracht  zijn, dan zal er een derde voorstelling op dezelfde middag gepland worden.

 

In de eerste editie van het StringWood Festival (2020) was er aansluitend aan de kindervoorstelling een instrumentenmarkt, waar kinderen instrumenten mochten uitproberen. Gezien het succes van deze formule, is het vaste voornemen om dit onderdeel een plek te blijven geven in  kindervoorstellingen van het StringWood Festival. Omdat het uitproberen van instrumenten en het potentieel doorgeven van hetzelfde instrument in vele handen niet past binnen een veilig corona-protocol, hebben wij de opzet voor deze editie veranderd: de kinderen zullen via kijken en luisteren vragen beantwoorden over de instrumenten, zonder deze fysiek te hoeven aanraken.