Emma Rhebergen

De Nederlandse violiste Emma Rhebergen is een veelzijdige musicus, met een grote liefde voor kamermuziek. Zij is veelvuldig op het podium te vinden in onder meer haar ensembles Chekhov trio, Metis kwartet en als duo met pianiste Michelle Chow, als ook als soliste en in verschillende (kamer)orkestformaties.

 

 Zij begon op vijfjarige leeftijd met vioollessen, werd op vijftienjarige leeftijd toegelaten tot de School voor Jong Talent aan het Koninkijk Conservatorium Den Haag, waar zij les had van Koosje van Haeringen, en volgde haar Bacheloropleiding aan hetzelfde instituut in de klas van Vera Beths. Zij vervolgde bij Yuzuko Horigome haar master aan het conservatorium van Maastricht en behaalde in 2019 met grootste onderscheiding en felicitaties het examen concertmusicus aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel.

 

Tijdens verschillende nationale en internationale competities, heeft Emma succesvol opgetreden, zowel als soliste als in kamermuziek. Zij won eerste prijzen op het Prinses Christina Concours (2012) en het concours voor kamermuziekensembles van het Internationaal kamermuziekfestival Hoorn (2012),  in 2016 was zij met Metis kwartet finaliste van het concours “de Grote Kamermuziekprijs” in Rotterdam, zij was tweemaal (2016 en 2018) halve finaliste van het Oskar Back vioolconcours in Nederland en won met haar Chekhov trio de tweede prijs en speciale KCB award op de internationale muziekwedstrijd Triomphe de l’Art in Brussel (2018).

 

Emma was als soliste met orkest te horen in werken van Vivaldi, Bach, Mozart, Mendelssohn, Schumann, Dvorak, Weill en Shostakovich. Op dit moment is Emma aanvoerder tweede violen van het strijkorkest Ciconia Consort uit Den Haag.